Yen Yen: Barisan Nasional tidak sempurna, tetapi ia memberikan yang terbaik kepada rakyat


20130218 Barisan Nasional tidak sempurna, tetapi ia memberikan yang terbaik kepada rakyat

GEORGE TOWN, 18 Feb 2013 : Pengerusi MCA Pulau Pinang, Datuk Seri Dr Ng Yen Yen menggesa rakyat Pulau Pinang untuk memberi peluang kepada Barisan Nasional dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam pilihan raya umum yang akan datang untuk masa depan yang lebih baik.

“Barisan tidak sempurna tetapi kita boleh menyampaikan … tidak seperti orang lain yang tidak boleh menyampaikan tetapi suka diri terima pujian sahaja.

“Pakatan Rakyat telah memerintah negeri ini selama lima tahun tetapi telah tidak dapat berbuat apa-apa yang perkara utama. Dalam semua lima tahun, semua mereka tahu adalah untuk mengkritik.

“Lihatlah projek gagal tempat parkir kereta ‘Kancil’ park di kaki Bukit Bendera.

“Apa yang berlaku kepada RM5 juta Kementerian Pelancongan? Ia telah pergi kepada habuk, “kata Dr Ng, yang merupakan Menteri Pelancongan, dalam ucapan beliau di Jelutong MCA Cina Tahun rumah terbuka Baru di SRJK (C) Kheng Tian malam hari Isnin (18 Feb 2013).

Beliau juga mencabar Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menyaman penulis blog terkenal, Raja Petra Kamaruddin blog tentang status pelabuhan bebas Pulau Pinang yang kedua itu.

“Blog (portal berita online Malaysia Today) pada Feb 11, menyatakan bahawa Anwar pernah ditolak status pelabuhan bebas di Pulau Pinang kerana beliau (Anwar) mendakwa bahawa ia akan membuat yang kaya Cina.

“Saya ingin bertanya jika dakwaan oleh Raja Petra adalah benar dan jika mereka, maka Anwar perlu memohon maaf. Jika mereka adalah palsu, maka saya mencabar Anwar untuk menyaman Raja Petra, “katanya.

Share it 分享 Berkongsi:

 •  
   
 • Aktiviti BN Pulau Pinang

  There are no upcoming events at this time.
 • Artikel Terkini

 • Kalendar

  September 2016
  M T W T F S S
  « Apr    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Pautan • Arkib

 • Kategori


 • Hit Counter provided by dental implants orange county